Tart od karameliziranih jabuka

137

Za 6 tartova:
Oprema:

Posuda za pečenje muffina

Sastojci:
3 jabuke
Šalica šećera
2 žlice maslaca
1 žličica soli
Pola limuna
Lisnato tijesto

Upute:

Narežite listato na krugove tako da pristaju kalupu za pečenje. Ogulite, izdubite jabuke i prerežite ih na pola. Za 2 tarta je potrebna jedna jabuka.

U tavi zagrijte šalicu šećera. Miješajte dok se ne pretvori u smeđi sirup. Otopite žlicu maslaca u šećeru i miješajte. Dodajte malo soli i sok od pola limuna.

Smanjite vatru i dodajte jabuke. Prevrnite ih više puta i pustite 5-10 minuta.

Stavite jabuke u posudu za pečenje. Prelite po njima preostalu karamelu. Na vrh stavite tijesto i pecite 14-20 minuta na temperaturi od 230 stupnjeva.

Poslužite sa sladoledom od vanilije.

U slast!