Studenti pozor! Pripremite odličan studentski rižoto

36

Potrebno:

300g piletine
2 tikvice
1 šalica „tre cereali” ( mješavina 3 vrste žitarica)
tostirani sezam
sol
papar
kurkuma
mljevena crvena paprika

Priprema:

Narezati tikvice na komadiće, posoliti i staviti ih sa strane. Piletinu narezati na kockice te je začiniti sa solju, paprom, crvenom mljevenom paprikom i maslinovim uljem.

Na maslinovom ulju staviti nekoliko listova luka, te pustiti nekoliko minuta. Nakon toga luk izvaditi, staviti mješavinu žitarica i kratko propržiti i preliti sa dvije šalice vode. Kuhati 10 do 15 minuta.

Posebno na zagrijanom maslinovom ulju prepržiti komadiće piletine, izvaditi ju te na zagrijanu tavu staviti tikvice i kratko ih propržiti. Kada su tikvice gotove, vratiti piletinu, te zajedno sve pomiješati. Kuhanu rižu umiješati u tavu sa piletinom i tikvicama, sve skupa promiješati. Servirani rižoto posipati tostiranim sezamom.

IMG_0337 IMG_0332

Tekst i fotografije: Marta Damijani

Komentari