Što mislite koje je “najzdravije” alkoholno piće?

201

GIN TONIC

Gin je je žestoko alkoholno piće s obujamnim udjelom etilnog alkohola od 40 do 43%. Dobiva se destilacijom alkoholno prevreloga žitnog ili melasnoga koma, začinjeno plodovima, sjemenkama, korijenjem i korom s prevladavajućom aromom po borovici (klekovača). Omiljeni je sastojak koktela, a po tehnološkom se postupku dobivanja bitno ne razlikuje od naše travarice.

Najčešće je u kombinaciji s tonikom, s kojim zajedno tvori mnogima omiljeno alkoholno piće. Osim što je ukusno gin tonic je i dobar za zdravljem a evo i zašto…

Dobar za nadutost i kožu

Diuretičko djelovanje borovnice utječe na povećanje probavnih sokova koji su potrebni da se hrana probavi te nas ujedno rješava osjećaja nadutosti i plinova. Borovnica je prepuna antioksidanasa koji smanjuje bore te daje zdraviji izgled kože.

Jača kosti

Kako tvrde stručnjaci, džin je odličan u borbi protiv artritisa. Ako vas zabole zglobovi ili patite od artritisa, popijte džin koji ublažava bol i upalu u zglobovima.

Mršavljenje

Džin ima najmanje kalorija od svih alkoholnih pića. Naime, jedna čaša sadrži oko 110, dok pivo ima 180, a vino 160 kalorija. No, ipak treba pripaziti na unesenu količinu, pogotovo ako se džin pomiješa sa sokovima koji su puni šećera, prenosi BlackDoctor.

Smanjuje rizik zaraze malarijom

Džin ujedno smanjuje rizik od oboljenja od malarije pa je konzumacija u normalnim količinama dobra kada putujemo u zemlju gdje postoji opasnost od malarije.

 

Izvor: Međimurske novine

Komentari