Sastojci:
3 fete bijelog kruha
2 limenke tune u komadima
1 žlica limunovog soka
2 žlice maslinovog ulja
2 luka
2 češnjaka
1 jaje
peršin
začini
2 peciva
2 ploške mozzarelle
salata
rajčica
krastavci
umak po želji
Postupak:
Srednji dio kruha iskoristite kako biste dobili mrvice. U zdjelu stavite ocijeđenu tunu, limunov sok, mslinovo ulje, mrvice kruha, luk, češnjak, jaje, peršin i začine. Smjesu dobro i podjednako izmiješajte te oblikujte u dvije pljeskavice. Postavite ih na lim za pečenje i pecite oko 15 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Na vruće pljeskavice posložite mozzarellu da se lagano otopi. Peciva možete lagano tostirati te u njih posložite tuna pljeskavice zajedno s prilozima i umakom.
Dobar tek želi Teklić.hr
Komentari