SASTOJCI:
Za 6-8 osoba
Fajita začin:
1 žlica čilija u prahu
1 žličica kumina
1 žličica paprike
¼ žličice crvene paprike
½ žličice češnjaka u prahu
1 žličica soli
1 žličica crnog papra
½ luk, narezani
1 crvena paprika, narezana
1 zelena paprika, narezana
2 žlice maslinovog ulja
1 šalica riže, dugog zrna
2 šalice pileće juhe
1 ½ kile piletine
Ukrasiti sa:
rajčicama
korijanderom
sirom
komadić limete
PRIPREMA
1. Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
2. U srednje veliku zdjelu, pomiješajte začine kako bi dobili fajita začin ili iskoristite kupljene.
3. U veliku zdjelu, pomiješajte luk, papriku i piletinu.
4. Dodajte ulje i začine, te miješate dok začini ne budu potpuno uklopljeni.
5. U vatrostalnu posudu, dodajte rižu i pileću juhu. Onda položite svo povrće i piletinu.
6. Pokrijte posudu s folijom i pecite 50-55 minuta dok riža ne bude potpuno kuhana.
7. Poslužite uz rajčice, korijander, i sir, po želji.
8. Uživajte!