Slana pita s povrćem – zdravi zalogaj u ljetnim danima

49
FOTO: Edita Brljak
Za održati liniju tijekom ljeta, koju ćemo s ponosom pokazivati na plaži, važno je hraniti se zdravo. U tome će nam najviše pomoći povrće, koje se može pripremiti na različite načine. Jedan od njih je u obliku Slane pite s povrćem. Dobar tek!
Sastojci:
Za tijesto:
– 1 jaje
– 125 g margarina
– 250 g brašna
– žličica praška za pecivo
– 1/2 žličice soli
– malo šećera
Za nadjev:
– 2 trake slanine
– 1 manja tikvica
– 2 žute paprike
– 2 zelene paprike
– 5-6 cherry rajčica
– 3 jaja
– 2 žlice vrhnja
Priprema:
1. Od omekšalog margarina, brašna, jajeta, praška, soli i šećera umijesimo tijesto te ostavimo da počiva dok ne napravimo nadjev.
2. Za nadjev propržimo na ulju slaninu narezanu na manje tanke trakice, zatim dodamo žute i zelene paprike narezane također na trakice, tikvice narezane na kolutove, cherry rajčice narezane dva puta po pola.
3. Kad povrće omekša zalijemo ga sa smjesom od razmućena jaja i vrhnja, sklonimo s vatre te još kratko miješamo na toj toplini.
4. Tijesto razvaljamo na veličinu tepsije, tepsiju namastimo i pospemo brašnom.
5. Na tijesto ravnomjerno rasporedimo nadjev od povrća te sve zajedno stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200° oko 30-ak minuta.

Komentari