Sladoled od lubenice: pravo osvježenje za paklene ljetne dane

44

SASTOJCI:

  •  700 g lubenice očišćene od koštica
  • 250 ml grčkog jogurta ili kondenziranog mlijeka

PRIPREMA:

1. Na tacnu stavite komad papira za pečenje. Očišćenu lubenicu narežite na manje kocke pa rasporedite po protvanu.Tacnu s lubenicom zatim stavite u zamrzivač i to na 3 sata.

2. Nakon tri sata izvadite lubenicu i započnite s pripremom sladoleda. Polovicu lubenice stavite u procesor za hranu ili blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte jogurt ili kondenzirano mlijeko, lubenicu koja se skupila na rubovima aparata špatulom sastružite u smjesu, dodajte ostatak lubenice i opet blendajte.

3. Smjesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i vratite u zamrzivač na 2-3 sata. Nakon toga servirajte sladoled u čašicama ili zdjelicama uz pomoć grabilice, i voila, sladoled je gotov i spreman za kušanje.

Uživajte i ohladite se ukusnim sladoledom od lubenice! Sladak, hladan i nisko kaloričan desert. Ne može bolje!

Komentari