Sezona je jagoda – osvježavajući recept pripremljen od omiljenog voća

8
FOTO: Edita Brljak

Čini se da nam je ljeto zaista stiglo, sudeći prema vremenu te dozrelom voću. Počela je sezona mnogima omiljenog bobičastog voća – jagoda. Samostalno, sa šećerom ili šlagom, jagode su uvijek hit, a posebice su privlačne u slasticama. Zato donosimo recept za osvježenje uz omiljene jagode, koji je jednostavan za pripremu, a potrebno je samo 30 minuta. 

Ledeni desert u čaši

Sastojci (za 4 čaše):

– 120 g petit keksa

– malo margarina za kolače

– 5 žumanjka

– 3 žlice šećera

– 1 žlica gustina

– 2 dl mlijeka

– 1 vanilin šećer

– 50 g margarina

– 200 g jagoda

 

Priprema:

  1. Kekse smrvimo te ih sjedinimo s omekšalim margarinom.
  2. Skuhamo kremu tako da izmutimo žumanjke, šećer, gustin i vanilin šećer s 8 žlica mlijeka. Preostalo mlijeko stavimo kuhati te u tu posudu još na štednjaku dodamo izmučenu smjesu te miješamo dok ne dobijemo gustu kremu.
  3. Kremu ostavimo da se ohladi, a zatim je sjedinimo s izmiksanim margarinom.
  4. Slažemo slojeve u čaši: najprije red keksa, zatim red kreme, jagode, opet krema, keksi te ukrasimo preostalom kremom i jagodama.

Uživajte!

Komentari