Savršeno za vruće dane! Mocha Chip Icebox torta bez pečenja

110

Sastojci:

1/3 šalice bijelog šećera

1 žličica instant kave u prahu

1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu

1 žličica čistog ekstrakta vanilije

3 žlice likera od kave

2 šalice hladnog gustog vrhnja

12 unci mascarpone sira ili krem ​​sira

4 paketa čokoladnih kolačića s komadićima čokolade (oko 45)

Korak 1

Dodajte šećer, kavu u prahu, kakao prah, vaniliju, liker od kave i vrhnje u zdjelu za miješanje. Umutite ili tucite električnom miješalicom dok se smjesa ne zgusne, ali prije nego što se stvore mekani vrhovi. Dodajte mascarpone i tucite samo dok se ne stvore čvrsti vrhovi – ako se dalje miješa, krema će se odvojiti. Ohladite mocha kremu dok ne bude spremna za upotrebu.

Korak 2

Obložite kalup komadom papira za pečenje. Ovaj korak nije obavezan.

Korak 3

Stavite 8 kolačića na dno posude, a zatim 9. kolačić razlomite na manje komade i komadićima popunite praznine. Ubacite 1/4 mocha kreme i ravnomjerno rasporedite. Dodajte još jedan sloj kolačića; lagano ih utisnuti u nadjev. Dodajte još 1/4 mocha smjese i ravnomjerno rasporedite. Ponovite ovaj postupak s preostalim sastojcima, završite slojem kolačića, ukupno 5 slojeva kolačića i 4 sloja nadjeva. Zamotajte i ohladite 12 do 24 sata.

Korak 4

Kada ste spremni za posluživanje, prođite tankim nožem između ruba torte i unutarnjeg dijela prstena kalupa. Otpustite oprugu i nježno povucite prsten. Narežite i poslužite.

 

Komentari