Sastojci:
1/3 šalice bijelog šećera
1 žličica instant kave u prahu
1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
3 žlice likera od kave
2 šalice hladnog gustog vrhnja
12 unci mascarpone sira ili krem sira
4 paketa čokoladnih kolačića s komadićima čokolade (oko 45)
Korak 1
Dodajte šećer, kavu u prahu, kakao prah, vaniliju, liker od kave i vrhnje u zdjelu za miješanje. Umutite ili tucite električnom miješalicom dok se smjesa ne zgusne, ali prije nego što se stvore mekani vrhovi. Dodajte mascarpone i tucite samo dok se ne stvore čvrsti vrhovi – ako se dalje miješa, krema će se odvojiti. Ohladite mocha kremu dok ne bude spremna za upotrebu.
Korak 2
Obložite kalup komadom papira za pečenje. Ovaj korak nije obavezan.
Korak 3
Stavite 8 kolačića na dno posude, a zatim 9. kolačić razlomite na manje komade i komadićima popunite praznine. Ubacite 1/4 mocha kreme i ravnomjerno rasporedite. Dodajte još jedan sloj kolačića; lagano ih utisnuti u nadjev. Dodajte još 1/4 mocha smjese i ravnomjerno rasporedite. Ponovite ovaj postupak s preostalim sastojcima, završite slojem kolačića, ukupno 5 slojeva kolačića i 4 sloja nadjeva. Zamotajte i ohladite 12 do 24 sata.
Korak 4
Kada ste spremni za posluživanje, prođite tankim nožem između ruba torte i unutarnjeg dijela prstena kalupa. Otpustite oprugu i nježno povucite prsten. Narežite i poslužite.
Komentari