Sastojci:
2 šalice svježih zrna kukuruza
1 habanero paprika, očišćena od sjemenki i narezana na kockice
2 velika jaja
⅓ šalice vode
⅓ šalice meda
⅔ šalice višenamjenskog brašna
½ šalice neslanog maslaca, otopljenog
⅓ šalice kukuruznog brašna
1 žličica košer soli
½ žličice praška za pecivo
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Obilno premažite maslacem posudu za pite.
Korak 2
Pomiješajte svježa zrna kukuruza, habanero papriku jaja, vodu i med u zdjeli. Pirirajte uranjajućim blenderom dok ne bude gotovo glatko. Dodajte brašno, otopljeni maslac, kukuruznu krupicu, sol i prašak za pecivo; mutiti dok se ne sjedini.
3. korak
Prebacite smjesu u podmazan kalup za pitu. Lagano protresite da se smjesa slegne u posudu.
Korak 4
Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice dok ne porumeni i dok drveni ražanj zaboden u sredinu kolača ne izađe čist, 45 do 55 minuta. Pustite da se ohladi do toplog ili sobne temperature prije posluživanja.
L.B.
Komentari