Savršen ljetni desert: Habanero medeni kolač od kukuruza

87

Sastojci:

2 šalice svježih zrna kukuruza

1 habanero paprika, očišćena od sjemenki i narezana na kockice

2 velika jaja

⅓ šalice vode

⅓ šalice meda

⅔ šalice višenamjenskog brašna

½ šalice neslanog maslaca, otopljenog

⅓ šalice kukuruznog brašna

1 žličica košer soli

½ žličice praška za pecivo

Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Obilno premažite maslacem posudu za pite.

Korak 2
Pomiješajte svježa zrna kukuruza, habanero papriku jaja, vodu i med u zdjeli. Pirirajte uranjajućim blenderom dok ne bude gotovo glatko. Dodajte brašno, otopljeni maslac, kukuruznu krupicu, sol i prašak za pecivo; mutiti dok se ne sjedini.

3. korak
Prebacite smjesu u podmazan kalup za pitu. Lagano protresite da se smjesa slegne u posudu.

Korak 4
Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice dok ne porumeni i dok drveni ražanj zaboden u sredinu kolača ne izađe čist, 45 do 55 minuta. Pustite da se ohladi do toplog ili sobne temperature prije posluživanja.

L.B.

Komentari