Ovaj period je idealan za kuhanje, pošto sve pršti od svježih namirnica. Kuhajmo zdravo i ukusno. A i Vanja (moja urednica) mi je rekla da svaki puta ogladni od mojih slika hrane, tako da samo dijetne recepte sada šaljem.
Pripremala sam salatu od rikole s gamberima kuhanim na pari i umakom od maslina. Očistila sam rikolu i skuhala na pari gambere kojih 15-ak minuta. Za umak sam na tavi zagrijala maslinovo ulje i prepržila 2 manja luka i 4 mlada luka, ostavila sam da se luk dobro zastakli, te ubacila 2 režnja češnjaka i crne masline prerezane na pola. Sve pustila da se malo preprži, te polila malo balzamičnim octom i crnim vinom. Ostavila sam da ispari, posolila, popaprila i dodala nasjeckanog ružmarina. Sve dobro promiješala s rikolom i gamberima i po potrebi još malo začinila maslinovim uljem.
Sastojci:
Rikola (jedna mjerica s placa)
100 g gambera
2 luka
4 mlada luka
2 režnja češnjaka
2 žlice balzamičnog octa
4 žlice crnoga vina
sol, papar
žličica nasjeckanog ružmarina
maslinovo ulje
Tekst i fotografije:Dorotea Orlović
Komentari