Što vam je potrebno:
750 g kuhanog i začinjenog mljevenog mesa (govedina)
4 šalice ribanog cheddar sira, razdvojene
1 paket velike tjestenine s oblikom školjke, prethodno skuhana
3 šalice enchilada umaka (ili obična salsa)
¼ glavica iceberg salata isjeckane
2 rajčice, narezano kockice
1 mali crveni luk, na kockice narezan
½ šalice kiselog vrhnja
Kako ćete napraviti:
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° C. U zdjeli pomiješajte dvije šalice sira i mljeveno meso.
Ispunite svaku kuhanu tjesteninu – školjku smjesom
U tavu, ulijte 1 šalicu enchilada umaka i raširite po dnu. Stavite punjene školjke ravnomjerno po tavi. Nadodajte preostali umak i ribani sir.
Pecite 25-30 minuta dok se sir ne rastopi.
Na vrh stavite salatu, rajčice, luk i kiselo vrhnje.
Dobar tek!