Rolano teleće pečenje

Mmmm nešto fino miriši i ove nedjelje…

116

Sastojci:
1kg teletine
250g gljiva
100g poriluka
460g špinata
4 jaja
20g maslaca
začini

 

Postupak:
Izaberite komad teletine po vašoj želji, ali preporuka je da koristite pileća prsa, koja se s izuzetnom lakoćom mogu sljubiti s povrćem. Teletinu očistite od masnoća, istucite ju batom za meso te začinite i pustite da odstoji dok pripremate punjenje.

Na malo ulja popržite povrće i pirjajte na laganoj vatri. Povrću zatim dodajte 4 cijela jaja i umješajte ih u smjesu, ali pripazite da ih previše ne obradite, računajte do minute.

Preko teletine postavite tanji sloj povrća, ostavljajući rubove prazne kako ne bi počeli curiti prilikom rolanja. Zarolano meso s povrćem povežite dugačkom špagom, premažite maslacem te položite u pleh također premazan maslacem. Pecite na 190 stupnjeva 45 minuta, a zadnjih 15 minuta možete povisiti na 200 stupnjeva kako bi rolada dobila prekrasnu boju.

Dobar tek želi Teklic.hr!

Komentari