Rolana puretina s bučom

309

Dogovor je bio kad dođem kod babe, da ja kuham. Fino, koliko je dobro, jer je napeto i izazovno jer nisi na svome teritoriju, toliko je i zeznuto, jer ne znam točno nit di vilica stoji. Prvi ručak je ispao dobro, našla sam puretinu (odleđuje se brzo), pršuta ima obično uvijek, to dvoje kao da je raslo skupa. Puretina i pršut uvijek se slažu. Susjeda Ivanka navratila na kavu ujutro i pitala hoćemo li buče, naravno da hoćemo. Pa kako dolje uvijek prolaze krumpiri i meso, zamijenila sam buču s krumpirom. Odlično.

Pureće odreske sam malo istukla i stavila u brašno samo s jedne strane i malo, samo sekundu prepekla. Sa te iste strane naslonila pršut i zarolala u štrucu. Izrezala buču kao krumpire, posolila i stavila peć na 180 stupnjeva u pećnicu. Kad je voda isparila, ubacila sam u tepsiju i rolanu puretinu. Pekla još 15-ak minuta dok buća ne omekša. Nisam koristila puno začina, samo malo češnjaka po buči i možda samo trun timijana na puretinu.

Sastojci:

pola kg puretine
10 dag pršuta
pola velike buče
3 režnja češnjaka
sol, papar
maslinovo ulje

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović

Komentari