Ritter čokolada jedina je čokolada u Njemačkoj koja smije biti kvadratnog oblika. Službeno potvrdio njemački vrhovni sud

70

Čokolada Ritter jedina je čokolada koja se u Njemačkoj smije prodavati u dosadašnjem karakterističnom kvadratnom obliku- To je službeno potvrdio i njemački vrhovni sud koj je odbio tužbu konkurencije.

Sud presudio da kvadratni oblik popularne čokolade nije samo stvar funkcionalnosti, već i kreativnosti.

Rasprava je prešla na sud zbog tužbe tvrtke Mondelez, proizvođača čokolade Milka. Konačnom presudom okončana je desetogodišnja pravna bitka. Milka je tražila da se ukine ekskluzivno pravo Rittera na kvadratni oblik čokolade. Taj naum nije im uspio.

Tvrtka Alfred Ritter iz Waldenbucha, koja stoji iza proizvoda Ritter čokolade, izjavili su sljedeće: Sretni smo da je i u budućnosti osigurana zaštita naše marke koju njegujemo već desetljećima. Za nas kvadratni oblik čokolade posjeduje istu vrijednost kao i ljubičasta boja omota za konkurenciju.

A zašto je čokolada kvadratnog oblika?

Kvadratni oblik čokolade dizajniran je 1932. godine kada je suosnivačica proizvoda, Clara Ritter odlučila da želi da čokolada bude takvog oblika da bi mogla bez problema stati u džep jakne ili hlača, i to bez da pukne.

Komentari