Ri Gastro – Pripremite se, 1. rujna počinje Tjedan smokava!

214

Gastro manifestacija posvećena smokvi s prvim danima rujna vraća se u grad, a meniji u riječkim ugostiteljskim objektima već mirišu. Tjedan smokava počinje 1. rujna i traje do 8. rujna, a riječki ugostitelji prezentirat će neiscrpnu primjenu smokve, od poslastica i slanih jela do rakije i likera.
Smokva, najviše spominjana od svih biljaka u Bibliji, u narodu je smatrana simbolom plodnosti i obilja. Latinskog naziva Ficus carica, već je tisućljećima dio zdrave mediteranske prehrane te ujedno potvrda ekološkog okruženja, jer u takvome uspijeva. Neiscrpan je izvor primjene u gastronomiji u kojoj možete uživati u riječkim ugostiteljskim objektima u okviru Ri gastro manifestacije, posvećene lokalnim i sezonskim namirnicama kvarnerskog kraja za zdravlje i užitak.


U Ri gastro – Tjednu smokava sudjeluju:
Bistro Mezanin, Bistro Conca D’oro, Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Bistro Placa 51, Bistro Mornar, Brasserie As, Restoran Kamov – Grand hotel Bonavia, Restoran hotela Continental, Konoba Blato, Konoba Ribica, Primorska konoba, Slastičarnica Cacao , Slastičarnica Ebba’s Cuisine, Rica Gluten Free, Kavana&Bar Grad, Wine bar La Bodega Rijeka, Špajza (prva zero-waste trgovina u Rijeci) i Bistro La Rose.
Jesensko izdanje Ri Gastra u znaku smokve organizira Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

Komentari