Rezanci s umakom od špinata

148

Još jedan obrok kada nisam znala što bi jela, a opet da ne jedem splačine. Najgore je kuhati sam za sebe. Prvo, skuhaš previše, a nije da mi se jedna te ista stvar jede 3 dana. Drugo, kako mi nije jako stalo kako će ispasti uvijek nešto natrackam, počnem eksperimentirati i onda obično i upropastim jelo. Rezance s umakom od špinata na svu sreću nisam upropastila, ispali su baš slatko! Vrlo je ukusno jelo gotovo za 15 min!

Blanširajte na kratko špinat u slanoj vodi. Ocijedite ga i nasjeckajte. U drugoj posudi špinat kuhajte na jako slaboj vatri s maslinovim uljem, vrhnjem, mlijekom i začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Skuhajte rezance. Špinat maknite s vatre i umiješajte žumanjak, dobro promiješajte i prelijte umak preko ocijeđenih rezanaca. I sve pospite parmezanom! Dobar tek!

Sastojci:

kg špinata
dcl mlijeka
dcl slatkog vrhnja
2 žumanjka
pola kg rezanaca
sol, papar
muškatni oraščić
maslinovo ulje

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović

Komentari