Sastojci:
2 mala cijela pilića
1 litra – 1 kvartno kikirikijevo ulje (ili drugo dobro ulje za prženje)
4 jaja (bjelanjak)
Kapljice mlijeka

Mješavina trave i začina:
2/3 žlice soli
1/2 žlice timijana
1/2 žlice bosiljka
1/3 žlice origana
1 žlica sol celera
1 žlica crnog papra
1 žlica sušenog gorušice
4 žlice paprike
2 žlice češnjaka
1 žlica đumbira
3 žlice bijele paprike
2 šalice brašna

Upute:
1. Razlomiti piliće na komadiće s kostima.
2.U zdjelu za miješanje, kombinirajte sve gore navedene sastojke.
3. U drugu zdjelicu odvojite žumanjke od bjelanjka, zadržavajući samo bjelanjke (upotrijebite žumanjke za još jedan recept). Dodajte kapljice mlijeka i umutite zajedno.
4. Dovedite duboko ulje za prženje na 150 ° (može i mrvicu više)
5. Uvaljajte svaku piletinu u bjelanjak, zatim u smjesu brašna, ponovite postupak za dva puta. Pažljivo pržiti komade piletine ne više od četiri po jedan. Možete više ako imate veću fritezu. (pokušajte i održavajte tu istu temperaturu).
6. Uklonite i ostavite da kapa na žičani stalak
7. Poslužite i dobar tek !