Recept za slasnu tjesteninu s hrpom povrća. Idealan ručak!

41

Pročitajte sastojke i recept za idealnu vege tjesteninu koja će vas oduševiti, posebno ako ste ljubitelji povrća. U slast!

Sastojci

400g Tikvice

300g Brokule

Svježa Crvena Paprika

Veći Luk Srebrenac

300g Mrkve

Malo Korijenastog Povrća (Celer I Peršin)

3 Češnja Češnjaka

4 Rajčice

Šampinjoni (250g)

Dosta Domaćeg Maslinovog Ulja

Cvijet Soli Solana Nin

Papar

500g Šarene Tjestenine

 

Recept

Tjestenina sa hrpom povrća recept. Tikvica, brokula, šampinjoni, paprika, rajčica, mrkva i još raznog korijenastog povrća čini ovu vege tjesteninu savršenim jelom. Ako je ostane poslije ručka tim bolje, jer dok se hladi svi okusi se još više prožmu jelom pa dobijete i prefinu salatu za večeru taj ili drugi dan. Možda se čini da nije istina, međutim kada se ohladi a tjestenina upije sve sokove, ova pasta je bolja nego neka standardna hladna salata

Nasjeckati papriku, luk srebrenac, češnjak, mrkvu naribati pa pirjati / dinstati 15 minuta na dosta maslinovog ulja. Njega ne može nikad biti previše, pogotovo ako je domaće

Sada rajčice prepoloviti i rasporediti preko povrća, zaliti sa 2,5 dl vode pa zaklopiti na 10 minuta

Nakon proteka vremena maknuti kožicu sa rajčica i izvaditi je u posebnu posudu pa rajčicu ispasirati i ostaviti sa strane

U jelo sada dodati šampinjone te pirjati par minuta pa dodati prethodno pasiranu rajčicu. Miješati sve oko 5 minuta kako bi se malo reducirala tekućina od svježe pasirane rajčice

Sada dodati brokulu i tikvicu koju ste na početku narezali na trakice

Sve miješati par minuta, posoliti i popapriti pa maknuti sa strane

Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi pa odvojiti 4 dl vode gdje se ista kuhala te dodati u jelo

Kuhati par minuta da se jelo reducira pa dodati procijeđenu tjesteninu

Dobro umiješati pa ostaviti poklopljeno na ugašenoj vatri 10 minuta

Nakon proteka vremena otklopiti, dobro promiješati i poslužiti

Po želji posipati sa parmezanom. I voila! Jelo je spremno za posluživanje!

 

Komentari