Recept za najbolje kekse s komadićima čokolade!

30

Sastojci

  • 220 g maslaca
  • 240 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 400 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 320 g čokolade za kuhanje (ili čokoladnih kapljica ili bilo koje druge čokolade)

PRIPREMA:

  1. Pomiješati u posudi brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
  2. U drugoj posudi miksati maslac sobne temperture, šećer i vanilin šećer dok ne postane mekano i pomalo pjenasto. Tada dodati i cijela jaja pa nataviti miksati dok se sve skupa ne sjedini.
  3. Dodati sada pomiješane suhe sastojke i kratko izmiksati da sve skupa postane kompaktna masa. Na kraju umiješati ili ručno ili mikserom čokoladu narezanu na sitne kockice.
  4. Pripremiti tri velika lima za pečenje obložena papirom za pečenje.
  5. Masu grabiti grabilicom za sladoled, formirati kuglice i odlagati ih na lim u razmaku od 2,5 cm. Razmak je potreban zato što će se keksi ‘razliti’ tijekom pečenja i pretvoriti u diskove.
  6. Peći u pećnici na 190*C 10 minuta. Izvaditi iz pećnice i ostaviti ih da se ohlade na limu. Topli keksi su jako mekani i nećete ih moći micati. Hlađenjem oni malo otvrdnu, dovoljno da ih možete izvaditi sa lima, a opet budu predivno mekani i podani iznutra.
  7. Dobar tek!

Komentari