Recept za kruh od kestena s ružmarinom

17
Sastojci:

  • brašno, 250 g
  • kesten pire, 250 g
  • suhi kvasac, 1 vrećica
  • voda, 250 ml
  • maslinovo ulje, 1 žlica
  • ružmarin svježi, nekoliko listića
  • sol, 2 žličica

Priprema

Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo kesten pire, ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.

Nakon toga tijesto izvadimo na dasku i dok ga premijesimo dodamo 1 čajnu žlicu svježeg sitno sjeckanog ružmarina.

Umiješano tijesto izvana posipamo sa 1 čajnom žličicom svježih listića ružmarina.

Posudu za pečenje namažemo sa malo maslinovog ulja i u nju položimo tijesto od kestena. Pustimo da miruje na toplom mjestu još 15 minuta.

Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 200 stupnjeva.

Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se kruh ohladi.

Poslužujemo hladno samo ili uz pekmez, džem, maslac ili margarin.

Komentari