SASTOJCI:
- 300g Glatkog Brašna
- Pola Paketića Praška Za Pecivo
- 5 G Soli
- 80 G Otopljenog Maslaca (Možete Umjesto Maslaca Probati Sa 50ml Ulja)
- Čašica Jogurta (180g) Može Čvrsti Ili Tekući, Svejedno Je
- Žumanjak Za Premazivanje
- Sezam Za Posipanje
PRIPREMA:
- U brašno dodati prašak za pecivo, sol i dobro promiješati. Točne količine su navedene, osim u videu i gore u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka)
- Sada dodati otopljeni maslac i jogurt pa umijesiti tijesto
- SAVJET: Nemojte samonicijativno dodavati više brašna, samo se držite recepta za vrhunski okus i mekoću
- Odmah razvljati u krug za kiflice, debljine oko 4-5 milimetara pa rezati oblike kiflica
- Puniti ih nadjevom po želji. Fine su i slatke i slane
- Premazati žumanjkom pa posipati sezamom
- Peći odmah 15 minuta 200 C te poslužiti
- Odlične su i kada odstoje, bez obzira što nema kvasca, stvarno su odlične i drugi dan, makar sumnjam da će ostati
- SAVJET: napraviti duplu smjesu jer ako ste član veće obitelji, onda znate o čemu pričam
Komentari