[RECEPT] Hrskavi pomfrit od bundeve

Ukusan i zdrav snack te odlična alternativa pomfriju od krumpira

17

SASTOJCI:

50 grama blanširanih lješnjaka (5 minuta u kipućoj vodi pa skinite kožicu)

1 žličica korijandera

2 žličice sezamovih sjemenki

1 žličica mljevenog kumina

1 butternut tikva

1 žlica maslinovog ulja

 

Priprema:

  1. Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva, a na tavi kratko popržite lješnjake dok ne pozlatne.
  2. U tavu dodajte i korijander i sezam pa tostirajte još minutu. Ostavite da se ohladi, pa u mužaru usitnite skupa s kuminom.
  3. Tikvu ogulite, narežite na trakice, polijte ih maslinovim uljem i posipajte mješavinom iz mužara.
  4. Dobro promiješajte i stavite na papir za pečenje u pleh. Pecite 35-40 minuta. Slobodno jednom-dvaput promiješajte pomfrit u plehu.

izvor: tvornicazdravehrane.com

Komentari