[RECEPT] Focaccia bez glutena

22

Focaccia bez glutena se jednostavno i brzo priprema, a okus joj je jednak kao i klasična focaccia. Specifična je po rupicama u tijestu koje se naprave rukama, bogatom premazu maslinovim uljem i začinskom bilju i povrćem koje stavljamo na pogaču.

Sastojci:

  • 350 g bezglutenskog brašna
  • 250 ml tople vode
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • soli (količina po želji)

Za posip i premaz:

  • origano, bosiljak, ružmarin
  • mini rajčice i masline (količina po želji)

Priprema:

  • Od navedenih sastojka zamijesite tijesto mikserom, pokrijte tijesto krpom i ostavite na toplom 30 minuta. Tijesto je mekše zato miješajte mikserom, lakše je za izradu kruha. Prebacite tijesto u kalup koji ste obložili s papirom za pečenje.
  • Razvucite tijesto s rukama a one klasične rupe na focacci napravite tako da prstima (jagodice) utisnite u tijesto po cijeloj površini.
  • Premažite tijesto s maslinovim uljem i posipajte s origanom, ružmarinom ili bosiljkom. Na kraju utisnite mini rajčice te masline u tijesto.
  • Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.

Komentari