[RECEPT] Burek s mesom

Ovo je zaista recept za burek koji bi i najveći antitalent napravio i uspio u tome iz prve.

50

SASTOJCI:

  •  500g kupovnih kora za burek i pite (11 listova)
  •  25 g maslaca za premazati lim (može i mast ili ulje – čitaj savjet u pisanom receptu ispod videa dolje)
  •  4 dl mineralne (kisele) vode
  •  pola decilitra ulja
  •  300g luka (2 luka srednje veličine)
  •  400g mljevenog mesa (bilo koje imate, svejedno je)
  •  10g soli
  •  papar
  •  dodatno: 4 velike žlice kisele vode

PRIPREMA:

  1. Okrugli lim / tepsiju (promjer 33cm) premazati sa maslacem, masti ili uljem. Točne količine su napisane osim u videu i gore na vrhu u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka)
  2. SAVJET: Nemojte smanjivati količinu sa kojom namastite tepsiju jer se neće dati okrenuti na kraju u čemu i je glavni trik za burek s mesom
  3. Otvoriti paket kupovnih kora. Uobičajeno je unutra 11 listova. Odvojiti 5 listova
  4. Sada od tih 5 listova uzeti 3 komada i poslagati jedan na drugi na namašćen lim. Dvije kore ostaviti za kasnije i kraj recepta
  5. Preostalih 6 kora sitno nasjeckati kako sam detaljno pokazao u video receptu
  6. SAVJET: Nemojte brinuti ako niste sitno nasjeckali kao ja u videu. Ovaj burek s mesom će vam ispasti jednako dobro i ako kore narežete malo krupnije
  7. Nasjeckane kore istresti u neku posudu pa dodati mineralnu (kiselu) vodu i promiješati
  8. Ostaviti da tako stoji do upotrebe, odnosno dok ne pripremite nadjev od mljevenog mesa za burek
  9. Na ulje dodati luk i pirjati / dinstati 10 minuta
  10. Nakon proteka vremena dodati mljeveno meso, sol i papar pa nastaviti još 10 minuta i maknuti sa vatre
  11. Nadjev odmah pomiješati sa sjeckanim korama prethodno namočenim u mineralnoj (kiseloj) vodi
  12. Istresti preko one tri prazne kore. Rubove od te tri prazne kore preklopiti prema unutra i prema nadjevu
  13. Zatvoriti sa preostale dvije kore koje ste sačuvali pa preko njih odozgora dodati 4 žlice kisele vode i zagladiti odnosno poravnati

burek s mesom novi još jednostavniji recept

14. Burek s mesom novi se peče na 230 C narednih 35 minuta

15. SAVJET: Neka se dobro ispeče odozgora, nema veze što ćete imati dojam da je izgorilo i potamnilo. Neka vas to ne brine. Upravo burek sa mesom takav mora biti da se dobro ispeče i biti će svakako puno ukusniji. Poslušajte moj savjet

16. Burek s mesom novi izvaditi van iz pećnice i obavezno preokrenuti i poslužiti

Burek s mesom novi još jednostavniji recept

Komentari