Quiche s špinatom

101


Najizazovnije mi je kad u frižideru imam pet namjernica, od kojih mi se obično tri ne jednu, što je ujedno i razlog što u hladnjaku uvijek repa. Mislim da mi ta repa stoji 2 mjeseca (a moj dobri tata mi ju nameće stalno, mrzim ju), mogla bi ju izbacit, jer mi se čini da je već nikla.

Srećom imala sam tijesta za quiche i špinata. Ako niste te sreće da imate gotovo tijesto, napravite ga sami. Izmiješajte brašno, sol i prašak za pecivo, dodajte omekšali maslac i na kraju jaja. Umijesite prhko tijesto.Tijesto umotajte u foliju i ostavite u frižideru 30 min. Špinat obarite u vrućoj vodi i malo ga izrežite. Zatim prhko tijesto razvaljajte u posudu u kojoj ćete peć quiche, pa poredajte izrezane i oguljene škampiće, pa malo špinata, pa opet red škampića, malo češnjaka, te ostatak špinata. Začinite solju i paprom i po ukusu dodajte malo maslinovog ulja. Stavite peći 20 min na 180 stupnjeva, da vam se tijesto dobije koricu (tijesto mora biti jako tanko). Izvadite posudu iz pećnice i podlijete quiche s vrhnjem za kuhanje. Pecite još 10 min. Kad je gotovo pitu posuti parmezanom. Dobar tek!

Sastojci:

Za tijesto:

250 g brašna
120 g maslaca
2 jaja (jedno cijelo i jedan žumanjak)
malo soli
malo praška za pecivo

Za filu:

kg špinata
30 dag škampi
vrhnje za kuhanje
parmezan
sol, papar
maslinovo ulje

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović

Komentari