Nakon čokolade s čvarcima, još jedna neobična čokolada s okusom dolazi iz Istre, točnije iz mesnice Compari. Naime, mesar Bogdan Komparić iz Pule svojim je kupcima ponudio čokoladu s pršutom i pancetom povodom 50. godišnjice u poslu.
Svoju je ideju prezentirao vlasniku tvrtke VR Choco Art, Viliju Radoniću na jednom sajmu, koji je osmislio kako će čokolada na posljetku izgledati te spojio ono naizgled nespojivo.
Svi su se šokirali!
Za Glas Istre kazao je: „Svi moji stalni kupci su se šokirali kad su vidjeli da sam stavio to u ponudu. Rekli su mi da sam lud, a ja sam im rekao da će biti još toga. I turistima su te čokolade zanimljive, oduševljeni su, a nedavno mi je jedan kupac, Švicarac, koji radi u tvornici čokolade, rekao da mora to kupiti i probati. Meni pukne u glavu ča bi moga napraviti pa mi je tako palo i ovo na pamet. U ovoj crnoj čokoladi su još pršut ili panceta, roza papar, pistacio i prirodni začini. Jako je važno unositi nešto novo, to te učini sretnim.“ S obzirom na to da je Komparić i pčelar, kazao je kako se okušao i u pripravljanju salamina s medom.
Podsjetimo, u intervjuu s meštrom Riječkog karnevala Sandijem Pribanićem, naš je sugovornik kušao i čokoladu s ribom što možete pogledati OVDJE. Čini se kako neobični okusi čokolade uzimaju zamah, a tek smo na početku. Kakvi nas okusi još čekaju u skoroj budućnosti?
L.B.
Komentari