Za 10-12 prstena
SASTOJCI
1 češanj češnjaka, mljeveni
150 grama svježeg špinata
500 grama krem sira
400 grama srca artičoka
1 šalica isjeckane mozzarelle
1 bijeli luk
1 šalica brašna
5 jaja, tučena
3 šalice panko krušnih mrvica
Ulje za prženje
Sol i papar
PRIPREMA
U tavi zagrijte žlicu ulja i popržite češnjak i špinat.
U zdjeli, izmiješajte krem sir dok ne postane glatko. Dodajte kuhani špinat, artičoke, mozzarellu, sol i papar.
Ogulite i narežite luk u prstenje te odvojite prstenje jedne od drugih.
Na voštani papir koji se nalazi na podlozi posložite prstenje luka i ispunite svaki sa smjesom. Staviti podlogu u zamrzivač da se skruti (oko jedan sat).
Zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri do 180 C°.
Stavite brašno, jaja i krušne mrvice u tri zasebne zdjele.
Umočite prsten u brašno, otresajući višak, a zatim ga umočite u jaje, krušne mrvice, pa opet u jaja, a posljednji put u krušne mrvice.
Ponovite s preostalim kolutovima.
Pržiti prstenje oko 5-6 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Ocijedite na papirnatom ručniku, a zatim poslužite i uživajte!