Tom Collins

399

tom-collins

Sa veseljem pišem ovaj današnji članak. Konačno je vremenska prognoza toliko povoljna da bi mogla izmamiti osmijeh na lice Riječkih, a i drugih Hrvatskih građana.

Želim Vam danas donesti povijesnu priču jednog koktela koji je toliko poznat da vjerujem da ćete odmah pogoditi o kojem je riječ
Postoji nekoliko priča o tome zašto je koktel dobio to ime koje već posjeduje

Mnogi tvrde da taj izvjesni čovjek po kojem je koktel dobio ime, ustvari nikada nije niti postojao! Naime, legenda kaže da je to ime rezultat šale koju su smislili stanovnici New Yorka 1874 godine. Ta šale je podrazumijevala da netko naleti na svoga prijatelja na ulici i kaže mu da ga u nekom kafiću ogovara taj neki čovjek (po kojem je koktel dobio ime :P)i da priča svakojake ružne stvari o njemu.

Tada bi taj prijatelj otrčao u kafić, a svi ostali u kafiću bi mu rekli da je „ogovaratelj“ upravo otišao u susjedni kafić! Tako bi brižni čovjek trčao od kafića do kafića tražeći nepostojećeg __________?

Tom Collinsa!

Recept
3cl limunovog soka
4 žličice šećera
4,5cl Gina

Čašu do pola napuniti sa kockicama leda, uliti gin, limunov sok i dodati šećer te to sve skupa dobro proshakeati! Uliti u collins čašu u kojoj treba biti nekoliko kocki leda. Dodati mineralnu vodu. Ukrasiti sa trešnjom ili komadićem naranče

Mmmmmmmmmmmmmmmm ::)

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske, Kristina Mican.

Komentari