The Derby Fizz

Piće tjedna

837

Za tjedan dana svi ćemo biti u velikim pripremama za Uskrs. Kuhana jaja, šunkica, luk, pinca, orehnjača… mislim da mi je Uskrs i službeno najdraži blagdan. Prilikom ulaska u bilo koju trgovinu, sa svih strana iskaču čokoladni zečići, ogromna kinder jaja, razne prigodne čokolade, kao i boje i naljepnice za jaja.

Zašto zapravo bojimo jaja za Uskrs? Od davnina jaje je simbol plodnosti, novog početka i ponovnog rađanja. U kršćanskom vjerovanju, jaje predstavlja izlazak iz groba i uskrsnuće. Dekoracija jaja je stariji kršćanski običaj, iako postoje i druge legende prema kojima je navodno ta tradicija započela.

Jedna legenda kaže da je tradicija nastala od Eostre, božice proljeća i plodnosti. Eostre nalazi promrzlu pticu i pretvara ju u zeca kako bi ju krzno održalo toplom, no iako pretvorena u zeca, snijela je jaja. Kako bi se zahvalio, zec je potom obojao jaja kao svoj dar Eostre.
Jaja su često povezivana s poganskim festivalima i proslavama proljeća. S obzirom na već spomenuto da je jaje simbol ponovnog rođenja i novog života, čini ih prikladnim simbolom proslave proljeća i novog života koji dolazi poslije zime.

Koja god tradicija ili legenda da je dovela do bojanja jaja, definitivno je kreirala jednu od najljepših uspomena koja traje još od djetinjstva i doček Uskrsa čini zabavnim. Stoga, i ovaj Uskrs iskoristite sudjelujući u jednoj od najranijih oblika umjetnosti i zabave!
Kako bismo bili u skladu s nadolazećim danima, danas ćemo s vama podijeliti koktel koje u svojoj recepturi sadrži jaje. No prije toga bih podsjetila sve zainteresirane na naše nadolazeće edukacije koje su ujedno i posljednje prije sezone. Škola za bariste kreće 26.04.2017., a Latte art tečaj održava se 30.04.2017. Ispunite prijavnicu na našoj web stranici i pridružite nam se!
Sad napokon možemo prijeći i na piće tjedna.

THE DERBY FIZZ
6 cl whiskey
1 žličica limunovog soka
1 žličica šećera
1 jaje
3 uštrcaja Blue curacao Liqueur Bols
4 kockice leda
Three cents soda

U shaker ubacite sve sastojke osim sode i snažno protresite. Procijedite u čašu i prelijte sodom. Uživajte u vikendu!

Komentari