The Bacchanalian

Piće tjedna

808

Maškarano ludilo je završilo, i Riječki karneval je još jednu godinu za redom dokazao zašto je jedan od vodećih u svijetu. Svi oni koji su bili na Korzu, mogli su u zraku osjetiti miris fritula, palačinki, i drugih slastica koje obilježavaju ovaj jedinstveni događaj. Gledajući jučerašnji karneval, mnogi su mogli osjetiti veselje svih sudionika, a sunčan dan je dodatno uvećao doživljaj.

Puno će se još pisati i pričati narednih dana o ovoj temi, ali ista je vrijedna toga. Činjenica da je Riječki karneval na listi 500 najvažnijih zbivanja u Europi i da je proglašen jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, stanovnicima grada Rijeke i okolno itekako treba biti na ponos. Mnogi će možda sad prokomentirati: mularija se skupila i šla pit :P. Kao pripadnica ‘mularije’ jučer nisam doživjela takva iskustva.

Tko zna, možda sam ih zaobišla. Ali jedino što sam jučer uočila su nasmijana lica svih sudionika karnevala, i nije bilo bitno ni tko si ni što si, svih se srdačno pozdravljalo, upoznavalo nove ljude, sklapala su se prijateljstva, a možda se rodila i pokoja ljubav.

Rijekom su prošetale mnoge poznate ličnosti, među kojima je bio i aktualni američki predsjednik Donald Trump, našla su se tu i mitska bića, bića s druge planete, jaja na oko (dobro ste pročitali), razne životinje – ma svega je bilo, i maske su bile genijalne. Sa sutrašnjim danom mnoga okolna mjesta obilježavaju kraj ovogodišnjeg zimskog maškaranog ludila, i ostaje nam da odbrojavamo dane do početka ljetnih karnevala. Nadam se da ste se jučer svi dobro zabavili, bili dio povorke ili gledatelj, a posebno se nadam da glava danas ne boli.
Sva sreća pa mi imamo lijek i za to.. slijedi koktel, a kako bi vaši kokteli bili još bolji, prijavite se u našu Školu barmena koja kreće za tjedan dana – 06.03.2017.!

THE BACCHANALIAN
•5 cl konjaka
•2 cl merlota
•1,5 cl soka od limuna
•1,5 cl sirupa od agave

Dodati sve sastojke u shaker i napuniti ledom. Protresti, i procijediti u vinsku čašu napunjenu svježim ledom.

Komentari