Sweet and hot

117

Jeste li već kupili božićne poklone ili ste i vi jedni od onih koji ovaj tjedan smušeno šeću po trgovinama tražeći što bi bilo najbolje za darivanje najmilijih?! Možda Vam se i ovaj tjedan čini predug pa ćete sve to obaviti eventualno u petak, ako ne i u subotu… pa badnjak je sve radi ili možda još uvijek vjerujete u Djeda Mraza i napisali ste mu poduži popis te se nadate da ćete na božićno jutro ispod svog bora pronaći pregršt velikih darova kakve možete samo sanjati… u kakvoj god da ste situaciji – bez brige… za ništa nije kasno, sve stignete i još uvijek ima vremena. I tako većina nas čeka zadnji tren kako za shopping tako i za mnoštvo drugih stvari… to je jednostavno tako, i s time se moramo pomiriti.

A da bi uljepšali ovo predblagdansko raspoloženje kako sebi tako i svojim bližnjima donosim vam u nastavku zanimljiv recept za topli koktel. Ovaj koktel  idealno će pasati na badnjak prije večerice dok željno isčekujete ponoć, a doći će i kao dobar napitak na sam dan Božića.

Sweet and Hot

4 cl Tamni rum
2 cl Kahlua
2 cl Cream
6 cl Mlijeko

Sve sastojke zagrijte u čaši te kao dekoraciju možete koristiti koru od limuna uvijenu u spiralu i klinčić.

A da Vas previše ne zamaram s teorijom  biti ću i više nego kratka – Kahlua je liker od kave sa biljem i vanilijom. Original potječe iz Meksika ali se za neke europske zemlje proizvodi i u Engleskoj.

Nadam se da ćete i Vi i Vaši najmiliji uživati u ovom zamiljivom napitku, a ja ovim putem koristim priliku da u ime Udruge konobara i barmena Hrvatske zaželim sretan i blagoslovljen Božić svim ljudima ovoga svijeta!

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

 

Komentari