Strawberry Smash

Piće tjedna

813

Svi smo u djetinjstvu u društvu imali onog jednog prijatelja ili prijateljicu koji su morali strogo slijediti roditeljska pravila. Često smo svi znali mjeriti svoj odlazak doma po njemu jer bi uobičajeno prvi otišao, čim su se upalile lampe na ulici. Dozvola za prespavati kod nekog značila je 48 sati mentalne pripreme, detaljnu PowerPoint prezentaciju obiteljskog stabla prijatelja kod kojeg idete, i potpisivanje ugovora u kojem je glavna točka da nećete izvoditi gluposti po susjedstvu i da ćete biti u krevetu do 22:00 sati.

Prije nego bismo pitali roditelje za neko dopuštenje, vježbali smo satima i spremali se na sva moguća pitanja i odgovore koje moramo dati. Aha, da, i obavezno smo čekali onaj trenutak kad su dobrog raspoloženja. U tom trenu nabacili smo najslađi pogled kojim smo raspolagali, i izjavili bismo: ‘nema veze, i ovako znam da ćete reći ne…’ Mustre jedne.
Kad smo malo porasli, mogli smo birati – ili u petak ili u subotu idemo van. A u međuvremenu te hvataju napadaji panike jer društvo stalno mijenja planove, a usporedno s njima ti mijenjaš izjave svojim roditeljima, hahaha.

Ali i dan danas, kad vani kiša lijeva k’o iz kabla, a ti imaš na nogama starke, u glavi ti odzvanja mamin glas. Zapravo, shvatiš da se pretvaraš u svoju mamu što se tiče nekih stvari. Ali to nije loša promjena, jer barem ćeš biti zdrava, nećeš imati prehlade zbog ‘golih’ bubrega itd itd. Gledanje televizije s roditeljima nikad nije bila dobra ideja. Pogotovo tijekom scene ljubljenja. A pričanje vica moglo bi završiti lekcijom o životu. I nikad, ali nikad ne propuštajte telefonske pozive, ne želite da vaše roditelje strefi blagi srčani jer sigurno ‘pušite marihuanu u društvu’, ‘oteli su vas’, ‘nešto treće loše se dogodilo’. Sve su to danas lijepe i smiješne uspomene, i možemo zahvaliti svojim roditeljima što smo ispali donekle normalni ljudi.

A pričajući o prošlosti, u prošlost je otišla još jedna Škola barmena te smo u ponedjeljak ‘izbacili’ šest novih barmena. Ovim putem ih čestitamo!
Sve zainteresirane pozivamo na nadolazeće edukacije koje su ujedno posljednje. Zanima li vas svijet kave, pridružite nam se u Školi za bariste 26.04.2017. Ukoliko kavu kuhate fenomenalno, onda je tečaj latte arta u nedjelju 02.04.2017. idealan izbor kako bi vaša kava izgledala još bolje. Ostalo je još samo jedno mjesto! Možda ipak kokteli i miksanje istih? Posljednja Škola barmena počinje u ponedjeljak 03.04.2017.
A sada, ide jedan proljetni.

STRAWBERRY SMASH
6 cl Martini Bianco
3 cl Havana Club 3 y.o.
2 cl limunovog soka
2 cl ODK Strawberry puree
Dodajte sve sastojke u shaker i napunite ledom. Protresite i procijedite u čašu. Ukrasite s jagodom.

Komentari