Shooter Blue kamikaza

5785

Jučer sam u pauzi od žestokog mentalnog napora, jer kao što znate opet su nas stegnuli kolokviji, tražila po internetu nešto dovoljno zanimljivo, a opet ne pretjerano glupo. I nebi nikad pogodili na što sam naišla… kažu da je prema analizi današnji dan najtužniji i najdepresivniji dan u godini . Doduše, nemojte tu informaciju uzimati ko’ 100% pouzdanu jer je analiza napravljena na temelju statusa na raznim društvenim mrežama. Mene se dojmilo jer sam se u njemu našla – osim što počinje drugi turnus obveza na faksu, slijedi razdoblje kada bi istog trebalo dovesti do kraja, a uz sve to još je i ponedjeljak, već sam po sebi dovoljno depresivan.

Ne kažem da sam s ovim potezom pronašla izlaz i pobijegla od svih svojih ovotjednih obaveza ali budite sigurni da sam se dobro zabavila, opustila, napričala… i nagomilala si obveze za sljedeći mjesec – mudro zar ne?! I tako… odlučim da me švrljanje po internetu i neće baš previše opustiti, zovem frendicu, najavljujem dolazak i već sljedeće sekunde lupam glavom o zid – što mi je to trebalo, ništa neću stić. Ali… zamislite kakva bi tek ispala da sve to odgodim?!- ne, ne dolazi u obzir. Ja idem pa kud puklo da puklo… kamiiiikaaazaaaa… He he… ne strahujte, ne mijenjam profesiju u pilota-samoubojicu, ali gađam cilj. Zvonim frendici na parlafon, igrom slučaja falim zvono (već me znaju… samo sam jednom pogodila pravi stan), ulazim u zgradu nakon 15 min cupkanja i podliježem velikoj želji mlade barmenice u kućnoj izvedbi kamikaza. Pretpostavljam da svi znate da je riječ o shooteru i da je nevjerojatno fin… a isto tako i da nisam išla kući nakon jednog i da je moj današnji ispit bio točno na sobnoj temperaturi ispod toplog popluna okrećući se s jednog boka na drugi. I ne ponosim se time, ali… a šta ću kada nisam mogla odoljeti.

U prijašnjim tekstovima već ste se mogli susresti s time da vodka piću ne daje „alkoholni okus“ te je teško ocjeniti jačinu koktela, u mom slučaju shootera, te kako napominju znalci „s votkinim koktelima treba oprezno.“ Eeeee… taj dio sam preskočila. Smatra se „dobrom“ tek ako je potpuno bezbojna, bez okusa i mirisa.
Kamikazu možete pripremiti na ovaj način:

1cl BOLS vodka
1cl BOLS blue curacao
1cl lemon juice

Kad malo bolje razmislim možda provedena analiza zaista nije slučajnost – uživajte u najdepresivnijem danu u godini i… oprezno s vodkom!

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari