Sex on the beach

1084

Sex on the beach

Današnja zanimljiva pričica o koktelu je uistinu zanimljiva! I vjerujem da vam neće trebati da pročitate ni dvije rečenice, a već ćete znati o kojem je riječ Pa počnimo sa pričicom…

Najranija pouzdana informacija o tom koktelu javlja se u 1987. Godini. Na Floridi je počela proizvodnja Peach schnapps-a i u cilju boljeg marketinga ponuđena je nagrada za kafić koji proda najviše tog pića! Nagrada je iznosila čak 1000$ za kafić, i 100$ barmenu koji to osmisli. Mladi barmen Ted Pizio je Schnapps od breskve pomiješao sa vodkom, sokom od naranče i grenandinom. Piće je bilo ukusno i privlačno za tadašnje studente koji su studirali u neposrednoj blizini bara.

U anketi većina studenata je rekla da ih piće podsjeća na Seks ond the Beach ( ). U povratku u svoje okruge studenti su počeli naručivati tada već popularni seks, ali naravno njihovi barmeni nisu imali pojma o tome. Probavajući koktel nagađali su što se nalazi u njemu i baš zato smo dobili koktel sa najviše varijacija na svijetu!

Ma nije li zanimljiva pričica?!

Mi smo još uvijek u laganim ali dugim rukavima zbog kojih samo rijetki mogu pomišljati na Sex on the beach (koktel naravno )

Sex on the beach
4,5cl vodka
1,5cl breskva schnapps
4,5cl soka od brusnice
4,5cl svježeg soka od narače

U čašu za koktele uliti vodku i redom ove sokove. Na kraju ukrasiti koktel sa višnjicom na primjer i to je to, imate koktel!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske, Kristina Mican.

Komentari