Glavni grad države je St. John’s koji je ujedno i najveća luka a nalazi se na otoku Antigua. Sada kada otprilike znamo najosnovnije, vrijeme je za neke kratke činjenice o ovoj Karipskoj državi.ANTIGUA  I BARBUDA

•Antigua i Barbuda je zemlja sa cca 80.000 stanovnika
•Vjeruje se das u Antigua i Barbuda bili naseljeni davne 3100 Pr. Kr.
•Najviši vrh je Boggy Peak koji ima svega 402 m/nm
•Za ovu državu se kaže da ima plaže za svaki dan u godini odnosno 365 plaža na kojima se može uživati
•Neovisnost su dobili tek 1981. godine
•Valuta kojom se koriste je East Caribbean Dollar (XCD)
•Jedna od glavnih namirnica koja se koristi u njihovoj kuhinji je Indijski krumpir (sweet potatoes)
•Svake godine ovu državu posjeti oko 250.000 turista privučenih plažama, atrakcijama, ronjenjem itd.
•Boje na zastavi predstavljaju sljedeće: Crvena predstavlja krv porobljenih predaka I dinamičnost ljudi. Zlatno sunce sa 7 krakova predstavlja svitanje nove ere, plava simbolizira nadu a crna plodnu zemlju I afričko porijeklo. Zlatna, bijela I plava su predstavnice sunca, mora I pijeska te oblikovane u slovo V kao definicija konačne pobijede (Victory)
•Nacionalne nošnje su potekle iz radnih uniformi prodavača I pekara koji su proizvodili torte
•Nacionalno voće je ananas

Nacionalna pića su Wadadli pivo, English Harbor Rum, Ponche Kuba Cream Liqueur
thelonecaner_com
Wadadli pivo proizvodi se u Antigua pivovari i jedno je od najpopularnijih pića u Antigui i Barbudi ali na cijelim Karibima. To je svjetlo pivo, lager koji se proizvodi od mješavine ječmenog i kukuruznog slada što mu daje poseban svježi i malo pikantni slatkasti okus. Gotovo ga je nemoguće nabaviti van regije gdje se proizvodi.

English Harbor Rum proizvodi se u Antigui i Barbudi od 1932, iako prva proizvodnja ruma datira čak iz 1700. Što je vidljivo prema zapisima o prodaji SAD-u. Iako su se svojedobno pojavili problemi oko proizvodnje šećera, te kao posljedica toga i problemi oko proizvodnje ruma, lokalno stanovništvo toliko se bilo naviklo na fini okus ovog popularnog alkoholnog pića da su se uskoro povratile proizvodnja jednog i drugog proizvoda. English Harbor Rum je kao brend nastao 1932. godine i uskoro je postao i jedan od najboljih i često nagrađivanih rumova.

Ponche Kuba Cream Liqueur je liker koji se pripremao za posebne prigode i slavlja. Postoji mnogo vrsta iz razloga što je svaka obitelj naučila izradu ovog pića na malo drugačiji način. 1942. Godine Don Jaime A.J. Sprock, odvažio se na put do Kube gdje je degustirao i sakupio široku lepezu domaćih Karipskih likera pod nazivom Ponche. Iz tih degustacija i mnogo istraživanja sastaviao je recept za Ponche Cuba od najautentičnijih Karipskih sastojaka.

craveonline_com

Iako je slabo alkoholno piće od 9%, ovo kremasto piće na bazi ruma i sa brojnim začinima postalo je nacionalno piće a obično se konzumira dobro rashlađeno ili sa ledom, a često mu se dodaju i konjak, rum ili brandy.