Put oko svijeta s Barmen.hr: Madagaskar

183

– Madagaskar je 4. najveći otok na svijetu (veći od njega su Grenland, Nova Gvineja i Borneo)
– Gotovo sve životinjske vrste koje susretnete na Madagaskaru, ne postoje nigdje drugdje nego na ovom otoku.
– Madagaskar je bio dom najveće ptice na svijetu….dok nije izumrla u 17. st. Navodno je bila viša od 3 m.
– Lemuri se smatraju svetima na Madagaskaru
– Madagascar je vodeći svjetski proizvođač i izvoznik vanilije.
– Ime mu je dao Marco Polo
– Poznat je i pod nazivom Crveni otok (radi crvene zemlje)
– Ima samo 2 godišnja doba – ljeto i zimu

Što ljudi piju na Madagaskaru? Svašta, dosta toga je iz domaće proizvodnje ali okusi koji vas očekuju ako jedan dan otputujete dole su jednostavno čarobni.

put_oko_svijeta-Madagascar-003

Ranovola (čaj od zagorene riže) priprema se na način da se riža preprži u plitkoj posudi. Okus j nešto na što se treba naviknuti no ovo je jedno od najdražih pića stanovnika na Madagaskaru.

Najpoznatije pivo Madagaskara je THB (Three Horses Beer). To je svjetlo lager pivo koje proizvodi pivovara Star Breweries of Madagascar još od 1958. Ovo je svakako najprodavanije pivo na otoku, a od 2005. se izvozi i na vanjska tržišta.

put_oko_svijeta-Madagascar-001

Rhum arrange – rum domaće prozvodnje i može ga se pronaći u puno varijacija, svaka ga kuća radi na svoj način. Ovo je jedna vrsta aromatiziranog ruma koji je obogaćen raznim sastojcima poput vanilije, banana, cimeta, lichia ili đumbira. Ovi sastojci se dodaju u bocu bijelog ruma i tako stoje nekoliko tjedana ili mjeseci (ovisi o koji sastojcima se radi). Ovo je vrlo popularno piće na Madagaskaru.

put_oko_svijeta-Madagascar-002

Naravno, liker pripremljen od lichi plodova je jedan od specijaliteta. Ako se ikada nađete na Madagaskaru koji zbori za to da je jedna od najjeftinijih turističkih destinacija na svijetu, svakako isprobajte Lichel

Komentari