Poljubac čokolade i maline

168

Dakle, bliži nam se dan posvećen ljubavi, parovima i zaljubljenima. Za piće tjedna ovog tjedna vam donosimo koktel koji će vašeg partnera/partnericu potencijalno više obradovati nego poklon. Jednostavan je i savršen ljubavni napitak za Valentinovo. Slatka delicija koja će svakoga oduševiti i oboriti s nogu.

Zasladite svoju ljubav ovim koktelom uz romantičan zalazak sunca i čokoladice.

malina čokolada

Sastojci ovog ljubavnog napitka su:

2 cl  šećernog sirupa (može i sa laganim okusom mente)

3 čokoladna keksa koja ćete izmrviti

10 malina

6 cl vodke

9 cl soka od brusnice

Kockice leda

U plitki tanjurić ulijte šećerni sirup, a u drugi plitki tanjurić izmrvite čokoladne kekse. Martini čašu okrenite naopako, prvo rub umočite u šećerni sirup pa u keksiće.

Maline ubacite u šejker i izgnječite ih muddlerom, dodajte ostatak šećernog sirupa, i opet izgnječite. Dodajte vodku i sok od brusnice i naravno, napunite ledom. Dobro izmješajte dok se svi sastojci dobro ne ohlade. Procijedite u martini čašu koju ste dekorirali na početku, poslužite i uživajte u danu zaljubljenih.

Ako vam se neda samima raditi koktele, idućeg vikenda, 20. i 21. veljače, možete nam se pridružiti u prostoru Udruge konobara i barmena Hrvatske gdje će naši polaznici škole barmena mješati koktele od 22 do 02.

Komentari