Poker

44

Ne znam šta bih rekla, dobro sam se držala svo ovo vrijeme… preživjela snijeg, hladnoću, vlagu, pa čak i ove visoke temperature netipične za dio godine u kojem se nalazimo, ponekad se možda malčice i previše okolo hvalila kako sam ove godine super… kako su me zaobišle sve prehlade, kako se osjećam nevjerojatno dobro itd itd…. i eto ga na sad – „dobro jutro“, prozborim potiho ispod glasa, odnosno najjače što mogu jer – sve mi je ovo iznad baš danas došlo na naplatu.

Jedva se nekako izvučem iz kreveta, kroz tijelo mi prolaze trnci hladnoće i umora, oči mi se sklapaju iako sam se pošteno naspavala, osjećaj u glavi ne znam ni kako bih opisala – kao da je netko napuhao veliki balon koji se iz minute u minutu širi i širi, i samo čekam trenutak da pukne, ali činjenica da je ponedjeljak ne ide mi u prilog i ne daje mi priliku da se vratim u krevet i probudim neki drugi dan kada sve ovo prestane, kao nova.
Znam da nije isprika i da Vas čitatelje ne smijem zakinuti za neki novi kreativni napitak – e zato sam tu i danas ću Vas naučiti kako ćete u svom domu napraviti koktel naziva Poker. Možda ga možete iskoristiti dok kartate s prijateljima – svakako je prikladan, vjerujem da će se i oni oduševiti s Vašim trudom ako im prije svega na vrijeme napomenete kako se zove.

Ovaj jednostavni koktel nastao je davne 1920. Nekada je receptura ovog koktela bila još jednostavnija – pola pola, danas se za Poker koriste sastojci u sljedećim omjerima:

Poker

5 cl Santiago de Cuba blanco

1 cl Red vermouth

Sve sastojke dobro prošejkajte s ledom i procjedite u koktel čašu.  Ogulite komadić narančine kore i lagano stisnite iznad koktela kako bi nekoliko kapi soka upalo u nj, a komadić kore koji ste odrezali samo ubacite u čašu.

Ako ste na skijanju, želim Vam dobar spust; ako ste u uredu – da radni tjedan što prije prođe; a Vama koji ste u toplini svog doma – da nas čitate i idućeg ponedjeljka… Živjeli!!!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari