Pisang Ambon

413

Šećem po biogradskoj rivi, i vjerujte mi slobodno mogu reći da sezona još uvijek traje. Možete zaboraviti sve one priče kako nam je loša podsezona, kako nema turista itd itd… Riva je puna!

Ukoliko ste pratili prošlotjednu rubriku, zasigurno znate da sam tu zbog 3. Međunarodnog natjecanja barmena. Vjerujem da sam Vam sada se rekla, možete samo zamisliti oduševljenje nas nekoliko žena koje smo se izborile za poziciju da pratimo natjecanje. Znam da ovo uopće nije tema o kojoj očekujete da pišem, ali je jako dobar uvod u ono što Vam želim reći. Bio bi grijeh da Vam s natjecanja barmena ne priuštim jednan originalan koktel, koji će Vas u sekundi oraspoližiti. Borim se, borim se… i izborila sam se da i Vi budete vlasnici recepture koja je vrhunske barmene svijeta dovela do finala ovogodišnjeg natjecanja. Da, dobro ste čuli – ovo je koktel koji se radio (a i pio) na kvalifikacijama:

VODKA SPECIAL SOUR
3cl Bols Vodka
2cl Pisang Ambon Liqueur
Limona juice

Vjerujem da Vam je većina sastojaka poznata već od ranije, jedino što Vas može buniti (a i mene je) je Pisang Ambon. Malo teško za izgovorit, primjećujete? No da razbijemo misterij, isčupala sam par korisnih informacija od ljudi koji znaju svoj posao i kojima Pisang nije nikakva novost. A oni kažu ovako: Pisang Ambon je liker koji u svom sastavu ima 20% alkohola. Pisang Ambon The Original je u varijanti zelene banane temeljen na originalnoj indonezijskoj recepturi. Prepoznatljiv je po zelenoj boji i tradicionalnoj boci. Pisang Ambon Guarana Lime novi je okus baziran na kombinaciji guarana bobica i osvježavajućeg okusa limea. Intenzivne je ljubičaste boje i neočekivanog misterioznog okusa.

Uvijek se pije u jednostavnim mixevima kao Pisang sprite, Guarana cola… ali naši barmeni uvijek nađu njegovo mjesto u većini koktela koji imaju posebnu posvetu i put ka poziciji u koktel kartama najboljih barova Hrvatske.

Da ne duljimo, jedino što Vam preostaje je da nam vjerujete na riječ, uživate u njihovom okusu i naravno probate…

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari