Pisang Ambon Guarana Lime

544

Fakulteti su odavno počeli, a evo stiglo je i vrijeme ispita… pardon da se ispravim kolokvija. Već zadnjih desetak dana uporno grijem stolicu i pokušavam potaknuti svoje moždane vijuge da se napokon uhvate posla…meni olakšaju, a sebe rasterete te počnu skladištiti informacije koje im svakodnevno ponavljam. Ali nešto imaju protiv mene… neće pa neće… i tako muku mučim premještajući se sa stolice na kauč…pa na krevet, čitajući na glas, u sebi… a koncentracija kao da je ostala u susjednoj zgradi. Zaista više nemam ideje što da napravim… mislim da se moj mali mozak urotio protiv mene, a to mu i nije baš neka fora.

Uglavnom, čim se uhvatim ozbiljnog čitanja i usvajanja gradiva, prifali mi kisika, počinjem zijevat, spava mi se… glava mi pada, slova mi bježe – događaju se u potpunosti nevjerojatne stvari. Naišla sam čisto slučajno na par podataka o Guarani te ju pronašla kao dio ovotjednog pića. I tako kažu da sve ide iz glave, tako da ću se uvjeriti da mi je od toga bolje, ako ništa drugo barem ću se malo opustiti.

Najviše me se dojmila informacija da se guarana preporučuje kod pojačanih potreba za intelektualnim radom – to je definitivno moja potreba. Osim toga povećava koncentraciju i podiže energetsku razinu organizma, osvježava, okrepljuje i relaksira organizam, ublažava umor te vraća snagu – pa gdje si bila svih ovih godina?! Kažu još da djeluje na koru velikog mozga što dovodi do bržih i jasnijih misli te ublažavanja sanjivosti. Lakše se podnose intelektualni napori te je bolja asocijacija ideja. Povoljna je za osobe s niskim tlakom jer ga lagano podiže, za krvožilni sustav, bubrege, unutarnje organe, žućne puteve i bronhij.

Uglavnom, ne znam koliko ste se često imali prilike susresti s ovim napitkom jer je na našem tržištu poprilično nov, ali u svakom slučaju kada ga vidite na policama Vašeg omiljenog lokala probajte ga – zaista nećete pogriješiti… Pisang Ambon Guarana Lime je liker koji sadrži 20% alkohola, a njegov je okus baziran na kombinaciji guarana bobica i osvježavajućeg okusa limete. Intenzivne je ljubičaste boje i neočekivanog misterioznog okusa. Pomiješate li ga sa spriteom dobit ćete ovotjedno piće tjedna… i neću pretjerano duljiti, vrijeme je da se malo opustim i uživam u ovoj vrhunskoj kombinaciji… čim ispraznim čašu ponovno me čeka ista priča, „Učiti, učiti i samo učiti – rekao je…“, ma ko’ da je to bitno :). Možda nakon guarane i spritea moj mozak uvidi čari ovoga napitka pa se sam odluči na našu uspješnu suradnju… ne znam, vidjet ćemo…

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske
Ivana Fatur

Komentari