Postoje dva tipa ljudi: oni koji mrze Valentinovo i oni koji jedva čekaju postaviti na društvene mreže sliku dara koji su dobili. Ali kad malo bolje razmislim, ovaj dan se ne radi o ismijavanju parova ili utapanju u alkoholu jer vam je bivši poslao sentimentalni tekst koji vam je odmah povratio sve divne i krasne uspomene. I definitivno ne bi trebao biti dan na koji ste posebno usamljeni jer još niste našli onog ‘pravog’. Sjećam se jednog Valentinova kad smo sestra i ja dobili slatke darove od tate za Valentinovo.. zato se sjetite frendova, frendica, mame, tate, sestre, brata. To nije dan za zaljubljene, već dan za bilo koga koga voliš. Dan koji slavi ljubav, koje god vrste bila.

Postoji puno legendi kako je nastao ovaj dan. Jedna od njih govori o tome da je Valentin, zarobljeni kršćanski svećenik, izliječio mladu djevojku od sljepoće. Prije nego su mu oduzeli život, poslao joj je pismo naslovljeno ‘Od tvog Valentina’. I tako nastaje ona „Would you be my Valentine?“

Ako ste solo, ne morate nužno pretvoriti ovaj dan u javno iskazivanje da ste sami i ‘jadni’ kako to vi tvrdite. Ne! Budite jedinstveni, zovite frenda/frendicu koji su isto sami i skupa provedite večer. Ili si skuhajte fino jelo, kupite bocu vina i uživajte sami. Navijte glazbu, pogledajte film.. nećete biti sami zauvijek, svi smo iskusili solo Valentinovo bar jednom u životu.

A za vas koji ste u vezi, ne morate nužno ići na skupu večeru u restoran, ili kupovati skupe poklone. Budite sretni jer jednostavno imate jedno drugo. Nije nužno da samo na Valentinovo pokažete da nekog volite, i pogotovo nije nužno da to pokažete materijalno. Ponekad 1000 svijeća i ruža ne može nadoknaditi ostalih 364 dana u godini.

Lijepo je kad te svaki dan netko zagrli, i tu je uz tebe i za tebe. Bili to roditelji, prijatelji, dečko.. nije bitno.. samo se volite.

Ali kakvog god raspoloženja bili na taj dan, nema toga što dobar koktel ne može popraviti. Zato, ide jedan ‘ukradeni poljubac’.

STOLEN KISS

4,5 cl Gina

4,5 cl zelenog Chartreuse

1 jušna žlica šećernog sirupa

1 bjelanjak

Dodati sve sastojke u shaker i napuniti ledom. Protresti, i procijediti u dvije ohlađene koktel čaše. Uživajte!