Piće tjedna: Moscow Mule

Mnogi bi se složili da je jesen razdoblje kada sve umire. Lišće otpada, cvijeće vene, životinje se spremaju za zimski san a vrijeme postaje sve hladnije. Međutim, jesen je svakako i jedno od najljepših godišnjih doba zbog malih stvari koje nam ponekad promaknu.

982

Prije no što otpadne, lišće mijenja boju a onda krasi ulice svojim raznim nijansama. Vrijeme je negdje između, taman kada ti postane hladno izviri pokoja zraka sunca i ugrije ti lice, a zrak se čini svježijim i čišćim, idealan za šetnje i aktivnosti u prirodi. Poseban je osjećaj kada se možeš ušuškati uz topli napitak ili ugrijati uz topli koktel i uz dekicu gledati neki film ili uživati u jesenskim prizorima. Čini se kao razdoblje isčekivanja i sreće jer slijede blagdani, veselje i stvaranje novih uspomena, a opet ostavlja osjećaj kao da je ljeto tek završilo. Još uvijek pamtimo sve dogodovštine tijekom ljeta koje možda nismo spremni pustiti jer nas usrećuju ali veselimo se i novim, budućim radostima. Sve je nekako romantično i svi smo nekako sneni. Mislim da je jesen godišnje doba koje stvarno treba cijeniti i u kojem treba uživati jer je magično nazočiti kako se priroda mijenja.
Da bi vam jesenski dani bili još slađi, donosimo vam recept za ovotjedni koktel koji je romantičan kao i ovo vrijeme. Twist na klasični Moscow Mule u jesenskom izdanju sa jabukom i brusnicom, za uživanje s prijateljima ili sam(a), ušuškan(a) u dekici.
Sastojci:
• 120 ml votke
• 1/4 šalice soka od brusnice
• 1/2 šalice cidera
• 2 Three Cents ginger ale
• svježe brusnice za ukras
• led
Priprema:
Dvije velike čaše napuniti ledom. Dodati votku i sok od brusnice. Dodati sok od jabuke i ostatak čaše napuniti Three Cents ginger aleom. Lagano promiješati i poslužiti.
Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske, Lea Popović.

Izvor: heatherchristo.com

Komentari