Perfect Shortcake

115

Na ovih ugodnih 30 stupnjeva i pokoji gore, vjerujem da Vam je najmrskija stvar kada dođete kući upaliti štednjak i krenuti nešto kuhati… da ne pričamo o tome kada treba nešto speći. Pretpostavljam da Vam je dosta ‘kupanja’ u znoju dok dođete do radnog mjesta i kada se vraćate kući, jer bilo 8 ujutro, 4 popodne ili 9 navečer, razlika u temperaturi je skoro pa neprimjetna. Ali šta ćete, neke stvari jednostavno nisu nama na izbor, pa ako ne zbog svojeg vlastitog zadovoljstva štednjak ipak morate paliti zbog zadovoljstva nekog drugog. Naravno, sve je to puno lakše ukoliko imate vanjsku kuhinju ili ako ništa drugo improviziranu vanjsku kuhinju, a pored nje šmrk da se možete s vremena na vrijeme barem malo osvježiti. Ili ako upalite klimu i pustite ju od jutra do mraka, i niti ne pomišljate na to da otvorite vanjska vrata

Pa eto… ako Vam je vruće i neda Vam se paliti pećnicu i dodatno zagrijavati i onako vruću prostoriju kako bi ispekli neki fini kolač (iako za tako nešto možda vrijedi malo i potrpiti) možete svojim najmilijima pripremiti mali kolačić u čaši koji će im zasigurno razvući veeeeliiikiii osmijeh.

Perfect Shortcake

3 cl BOLS Parfait Amour
2 cl BOLS Strawberry
12 cl Cream

Sve sastojke dobro prošejkajte i ulijte u čašu koju ste prethodno napunili ledom. Ukrasite sa jagodom ili limunom.

Bols Parfait Amour je liker tamnoljubičaste boje čiji je okus upotpunjen laticama cvijeća (uglavnom ruža i ljubičica), vanilijom, korom od narandže i bademima. Istovremeno sladak i romantičan, savršeno uklopljen u koktel Perfect Shortcake ostaviti će bez daha gotovo svakoga.

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari