Old Fashined

388

 

Sretan nam rođendan!! Da, da, da… prvi rođendan je iza nas. Kroz uspješnih godinu dana upoznali smo Vas sa novim i starim stvarima… s onime što ste već znali ali i s onime na što niste niti pomišljali. Otkrili Vam brdo zanimljivosti, tajni, poučnih priča, starih legendi i točnih receptura za kombiniranje razlčitih okusa i slaganje Vaših omiljenih koktela i shootera. Proveli Vas kroz evente na kojima smo sudjelovali i ušli u osnove ugostiteljstva općenito. Sa svime time dokazali smo da smo spremni i dorasli ponosno kročiti u našu drugu godinu i podijeliti sa Vama nove recepture, nova pića, nova događanja i tako dočekati sljedeći rođendan.

Stoga Vam ovog tjedna predlažem jedan klasični whisky koktel – zaslužili smo malo elitnih okusa i daška glamura. Prema legendi Old Fashioned koktel prvi se put pojavio u Pendennis Clubu u Louisvilleu, Kentucky, godine 1900. Pripremljen od američkog whiskyja, iako neki inzistiraju baš na rye whiskyju. Nastao je posebno na zahtjev proizvođača burbona pukovnika Jamesa E. Peppera. To je jednostavno burbon koji se dodaje u čašu u kojoj se nalazi kocka šećera natopljena bitterom, a zatim napunjena ledom. S obzirom da netko više voli šećer pomješan sa malo vode, i to je varijanta koja je prihvatljiva za izradu Old Fashioned koktela.

Old Fashioned

4cl burbon whisky
1dash bitter
1dash soda voda
1 kocka šećera

Ovim putem koristim priliku da zahvalim svima Vama koji nas redovito pratite i smijete se na naše šale i dosjetke. A sad dosta priče, pohvala i zahvala… nazdravimo zajedno sa koktelom iz retka iznad i međusobno si čestitajmo – ipak ste Vi zaslužni što smo još uvijek ponedjeljkom s Vama na najdražem nam portalu Teklic.hr.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari