Martini Dry

825

dry martini

Točno podrijetlo martinija nije jasno. Brojni kokteli sa sličnim imenima i sastojcima prvo se pojavljuju u priručnicima za barmena u drugoj polovici 19. stoljeća. 1863. godine proizvođač vermoutha iz Italije počeo je svoje proizvode plasirati na tržište pod nazivom martini, a smatra se da je ime njegovog brenda bilo i razlog zašto se popularni koktel tako nazvao. Još jedna popularna teorija porijekla imena je da je zapravo nastao od skraćene verzije imena koktela Martinez koji se posluživao ranih 1860ih godina u Occidental Hotelu u San Franciscu. Ovaj klasični martini zaslužan je za sve novonastale verzije (Apple Martini, Absinthe Martini, Bellini Martini, Mint martini itd…), ali ne radi svojih sastojaka već zbog specifične martini čaše u kojoj se posluživao.

Da ne duljimo sa povijesti, sastojci koji su vam potrebni:
4 cl gina
2 cl vermouth dry
Maslina – za dekoraciju

Način pripreme:

Barsku čašu napunite ledom, dodajte gin i vermouth i promješajte, NE šejkati nismo James Bond, kada je dobro promiješano, pretočite u dobro ohlađenu martini čašu i dekorirajte maslinom na štapiću.
Sve što vam sad preostaje je – uživati.

Ako želite naučiti još klasičnih koktela i pripremati ih doma za opuštanje nakon posla ili pak za kućnu zabavu, imamo izvrsnu vijest za vas.
Udruga konobara i barmena Hrvatske 23. i 24. siječnja 2015. godine održava seminar HOBBY BARMEN. Brz, lagan i povoljan seminar oduševiti će sve polaznike, potaknuti im maštu i unjeti kreativnost i inovativnost u njihove živote. Nikada više nećete gledati, a ni poslužiti pića na isti način.

Osim što je Hobby barmen seminar idealan za one koji žele svladati samo osnove izrade koktela, on je također izvrstan za one koji se dvoume o ulasku u svijet barmena. Ovo je za njih idealna prilika da se upoznaju sa načinom rada naših trenera i škole barmena. Ukoliko upišete tečaj Hobby barmena te vam se toliko svidi da poželite upisati i Školu barmena u organizaciji naše Udruge, mi ćemo vam od cijene Škole barmena odbiti vrijednost seminara Hobby barmen.

Više o njemu možete pročitati ovdje.

Komentari