Margarita

375

Valentinovo… dan zaljubljenih… Vaš dan ili samo još jedan iskomercijalizirani trend?! Kako god… čak i oni veliki ‘hejteri’ na neki će ga način obilježiti, makar to značilo popiti neko piće sa voljenom osobom u lokalnom kafiću. Doduše, iako će većina reći kako je slavlje valentinova postalo popularno pred ‘nekoliko’ godina, njegovo obilježavanje seže daleko u povijest još u vrijeme starog Rima. S obzirom da su legende oko nastajanja valentinova, njegovog slavlja i obilježavanja mnogobrojne držat ćemo se one da je naziv dobio prema svećeniku Valentinu kojeg su baš na taj dan bacili u tamnicu jer je mimo careve odluke vršio obrede vjenčanja svih parova koji su se željeli vjenčati. No pustimo povijest na stranu…

U nastavku će moja ženska strana prevladati… dečki, načulite uši i iznenadite svoje djevojke. Priuštite im dan iz snova… koliko god se želimo oglušiti na trendove još smo uvijek površni. Pa trenuci su ti koji oduzimaju dah, zar ne?! Pa krenimo redom… lagana večerica, što konkretno prepuštam Vama, poneka svijeća, tiha glazba i koktel baš za nju.

Jedno od najpoznatijih pića na bazi tequile, a ujedno i najpopularnije. Mnoge mlade žene tvrdile su da su one bile nadahnuće za taj koktel. No mnogi danas vjeruju da muza zapravo nije bila meksička senorita, već američka glumica Marjorie King. Ona je bila gošća na Rancho la Gloria Dannyja Herrere u Tijuani 1948. godine, a on je tada otkrio da je glumica alergična na sva žestoka pića osim na tequilu. Herrera joj je smješao piće i nazvao na Margarita što se na španjolskom kaže Marjorie.

A potrebno Vam je ovo… i samo ovo

4 cl Tequila
2 cl BOLS triple sec
2 cl fresh lemon juice

Nakon što pomiješate sve sastojke, čašu dekorirajte rubom od soli i limunom. Ovisno o podneblju u kojem se nalazite i Vašoj navici Margaritu možete pripremiti i na način da umjesto Lemon juicea koristite lime juice te takvu dekorirate sa limetom.

A sad… razvucite osmijeh, zagrlite svoju/jeg dragu/gog, neka zagrljaj bude iskren i pun ljubavi… pokažite emocije, i ne zaboravite – ‘Ljubav ne pokreće svijet, ali čini život vrijednim življenja.’

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari