Luxury in red

149

Jeste spremni za malo luksuza?! Pa tko nije…?! U Vaše čaše ovoga tjedna donosim ‘Zlatnu vodu’ u koktel izdanju. O Gold Strike-u već ste imali prilike čitati i ponešto naučiti, ali ukoliko Vam je članak taj tjedan promaknuo… ili niste imali interneta… možda ste prespavali ili ste zaboravili da je ponedjeljak ili niste platiti račun jer ste ga negdje zametnuli ponoviti ćemo gradivo, ali ovoga puta u kratkim crtama.

Gold strike još poznat i kao ‘Zlatna voda Danziga’ je liker od cimeta sa listićima 24K zlata koji datira još iz vremena Luja XIV. Sastoji se od kombinacije uvoznog šumskog bilja, sjemena i korijenja. Osnovni sastojak je narančina ili Curacao kora koja ima svrhu povezati sve komponente zajedno. Ispijanje listića zlata je bezopasno te predstavlja dio tradicije ispijanja Gold Strike-a. Ponekad se Bols Gold Strike naziva još i ‘mladenkine suze’ koje simboliziraju sitni listići zlata. Ovaj liker sadrži 50% alkohola, te s njime treba biti umjeren i pažljiv.

Ovog tjedna imate priliku obradovati ljepši spol (muškarci nemojte mi zamjeriti ali tako je kako je… i taj naziv jednostavno svi koriste) i priuštiti im Dan žena kakav još nikada niste. Svi znate da je u četvrtak dan žena, zar ne?! Ako niste znali, neka Vam ovo bude podsjetnik – nigdje ne kasnite, sve stignete na vrijeme… a evo u nastavku ideje kako da potaknete svoju kreativnu stranu. ‘U šampanj čašu pomiješate sastojke i doza čistog luksuza zasigurno će joj izmamiti osmijeh’ – kažu naši barmeni.

Luxury in red
2cl Bols vodka
2cl Gold Strike
1cl Bols Grenadina

Natočite pjenušavo vino Zlatna Penina do vrha.

Ukoliko nemate vremena ili niste sigurni u svoju kreativnost, bojite se da to neće ispasti onako kako ste zamislili – konoba Arleccchino na Škurinjama, Osječka 62, u četvrtak 8. ožujka, sve pripadnice ljepšeg spola koje dođu u konobu časti s ovom luksuznom pričom.

Znam da je malo uranjeno ali u ime Udruge konobara i barmena Hrvatske i u svoje osobno ime želim sretan Dan žena svim ženama ovoga svijeta.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari