Love

127

Na korak smo do Valentinova – najzaljubljenijeg dana u godini. I dok s jedne strane brojne statistike pokazuju mračnu stranu Valentinova, s druge se strane većina zaljubljenih ili onih koji će to tek postati na ovaj dan ipak malo više potrude. Bilo odlaskom u kino, šetnju, na večeru… bilo pripremom nečeg romantičnog, posebnog i nadasve važnog… Ako ste i Vi jedan od kreativaca i volite barem jedan dan u godini pustiti svoje emocije i osloboditi romantika u sebi današnje piće možete iskoristiti kao ideju kako bi svoje druženje začinili novom dozom romantike.

Vjerujem da svi već znate priču o Valentinovu ali ne škodi ponoviti – Valentinovu potječe daleko iz povijesti još u doba starog Rima. Car Klaudije II zabranio je ženidbu vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kući umjesto odlaskom u rat. Svećenstvo je moralo poštivati carevu odluku, no, svećenik Valentin potajno je vjenčavao vojnike mimo careva znanja. Taj čin koštao ga je glave, naime car ga je strpao u tamnicu te naredio da mu se 14. veljače odrubi glava. Narod je Valentina proglasio svecem, te i mi u današnje vrijeme slavimo Valentinovo – Dan zaljubljenih.

Nebi bilo u redu od mene da se maknem predaleko od današnje teme zato ću se s ovotjednim koktelom zadržati u duhu Dana zaljubljenih. Slatki koktel naziva Love nastao je 1920. s prvenstvenom idejom kako bi se dijelio stoga je i današnja receptura tome prilagođena.

Love
9cl Gin
2cl Lemon juice
1 bjeljanjak
1cl Grenadine

Sve sastojke dobro prošejkajte zajedno s ledom te ulite u dvije koktel čaše. Za dekoraciju koristite trešnje nabodene na sticker. Svi znamo da je zaljubljivanje put do ljubavi, možda Vam baš ovo Valentinovo bude stepenica do novog početka i iskrenog ‘Volim te’.

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari