Long Island Ice Tea

1141

Vjerujem da ste jako rijetko čuli kako netko naručuje ovaj koktel, a pritom koristi potpuni naziv… I mene je iznenadilo kada su mi rekli da se zove Long island ice tea, a ne samo Long Island, ali evo zato sam i sebi, a i Vama omogućila pravi naziv.

Danas neću puno fantazirati… ljeto je… party-i su na sve strane…kućne zabave ne prestaju…sunce, more, plaža, kokteli…evo iskoristite još jednu kombinaciju koju Vam donosim i mudre riječi naših koktel majstora.

Receptura ide u originalu ovako, a male tajne velikih majstora odmah su u retku ispod…

Long island ice tea

2cl gin
2cl BOLS vodka
2cl bijeli rum
2cl tequila
1cl triple sec
2cl lemon juice
coca-cola

Barmen iz Udruge rekao mi je ovako: „Inače u Long Island dodajemo malo šećernog sirupa jer šećer veže alkohol i sve sastojke u koktelu kako bi bili kompaktni i kao takvi puno ukusniji. To je mala tajna koja dovodi do prodaje još jednog long islanda. Ako želite jači Long Island nemojte ga shakeati nego samo nadolijte coca-colu i krenite s uživanjem odmah, no ako ste ipak osoba koja želi guštati u seriji Long Islanda, preporuka je – prošejkajte ga.“ Još dodaje da inače nisu od otkrivanja pravih tajni ali su za Vas kokteloljupce napravili iznimku: „…da dobijete pravi okus ice tea, umjesto tequile u koktel dodajte 2cl BOLS peach likera.“

Još ste tu?! Bacite se na miksanje – ne trošite vrijeme i ne gubite vid gledajući u monitor

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari